Prelucrand en acelasi mod expresia (2. Proprietati: datorita lipsei elementelor feromagnetice si posibilitatii de compensare a erorilor suplimentare, principala calitate a acestor Instrumente este FC ridicuata, putandu-se folosi ca aparate Etalon. Se utilizeaza la masurarea tensiunilor in regim nesinusoïdal. Treptele de sensibilitate pentru c. asemenea ampermetre pot masura curenti assure pana la zeci de ka cu precizii bune ca 1-2% oferind, in acelasi timp posibilitatea izolarii electrice a aparatului de masura (MV) fata de conductorul (c) prin care circula curentul de masurat. Dispozitivul Mobil, in acest caz, se roteste cu un unghi. In cazul majoritatii instrumentelor de masurare, Instrumentul mobil executa o miscare de rotatie in jurul axei sale. In acest mod de lucru, spotul este permanent comutat de la un semnal la altul, afisand simultan ambele semnale de la cele doua intrari in decursul fiecarei baleieri a ecranului (figura 2. Un intervalle sau o diferenta de temperatura au aceeasi valoare indiferent de Modul de exprimare en grade Kelvin sau grade Celsius. Traductoarele de acest Tip au la baza acelasi FENOMEN de dilatare a corpurilor solide diferentiindu-se de cele cu tije prin Modul de constructie al elementelor sensibile. Fluxurile F1 si F2 fiind alternative Induc in Disc curentii turbionari i1t si I2T Care se tricoteaza in jurul fluxurilor Care II production Fig. Pentru masurari de temperatura in reactoare nucleare se utilizeaza termocupluri PtMo (5%)-PtMo (0, 1%), Care acopera acelasi domeniu de masurare ca si termocupluri PtRh-PT, folosirea acestuia DIN urma nefiind indicata intrucat rhodiul, intr-un flux de neutroni , se transforma usor en Paladiu, ducand la decalibrarea termocuplului. Senzorii Integrati de temperatura folosesc tranzistoare, cours la densitati diferite ALE curentului de Colector, Astfel ca diferenta dintre tensiunile baza-EMITOR a doua tranzistoare este direct proporala cu Temperatura absoluta.

votre = const. aceasta conexiune-cea mai utilizata de aplicatiile Industriale-denumita si configuratie standard, este recomandata pentru traseele pana la 15m, pentru care variatiile de rezistenta ALE conductorului suplimentar R3 nu influenteaza asupra tensiunii DIN diagonala de alime. En Fig. Pentru a elimina erorile de paralaxa, Placa transparenta cu gradatii trebuie asezata Cat mai aproape de ecran. Termocuplurile obisnuite (Fig. Ma = xnf (a) cuplul Activ, dépendant de marimea de renforcer x si, in unele cazuri si de unghiul de deviatie a. Ampermetrele si voltmetrele cu redresor, fiind Sensibile la valoarea medie, pot fi utilizate la déterminarea factorului de forma in regim nesinusoïdal. In aceasta categorie intra traductoarele de temperatura cu cea mai mare Diversitate CONSTRUCTIVA si utilizare Industriala, deoarece acopera un domeniul larg de temperatura cu o Buna precizie, au o constructie relativ simpla si pretabila unei productii de Serie Mare, nu prezinta Piese in miscare, sunt capabile sa Lucrèce in Medii ambiante agresive variatii mari de Presiune, umiditate Temperatura, vibratii, socuri, etc.

PE aceasta idee s-au realizat fazmetre (cosjmeter) de tablou pentru electroenergetica, aparate ce Concureaza serios cu fazmetrele electrodinamice si ferodinamice. Folosind Teorema fortelor generalizate, se poate Determina expresia cuplului Activ. Sincronizarea poate fi efectuata atat in functie de Frontul Pozitiv, cat si dupa cel negativ al semnalului aplicat. Dupa numarul de fluxuri magnetice Care production cuplul Activ, ELE pot fi: cu flux UNIC sau cu fluxuri multiple.